+30-6977-679792

+30 210 7622286skip to the main content area of this page
Νέα

Company Identity

2/7/2018
Το νέο Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος βήμα βήμα
Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμού των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος Δήμου Αθηναίων, υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.
Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την ανάπτυξη του πολυχώρου πολιτισμού, αναψυχής και εμπορίου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τ.μ. Παράλληλα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Περιβάλλοντος και της εταιρείας Artume, στο οποίο προσδιορίζεται πλαίσιο ενεργειών για την εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίου συμφέροντος τις οποίες θα αναλάβει η εταιρεία, με στόχο, την αρμονική περιβαλλοντική ένταξη του έργου στον αστικό ιστό, τη διενέργεια δράσεων τόνωσης της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, την ανάδειξη και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αρχαιολογικού άλσους, την απόδοση της κοινής χρήσης στους κατοίκους τόσο της περιοχής όσο και των όμορων δήμων, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Ειδικότερα, προβλέπεται:
*Η δημιουργία ζώνης πρασίνου, εμβαδού περίπου 5,5 στρ., στο όριο του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Η εταιρεία θα αναλάβει τη διαμόρφωση ήπιων, υπαίθριων εγκαταστάσεων αθλητισμού και παιδικής χαράς στη ζώνη πρασίνου και την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την δημιουργία της ζώνης.
*Η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού χώρου, με διαμόρφωση δικτύου κίνησης πεζών και ποδηλάτων, δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, βελτίωση της προσβασιμότητας για όλες τις κοινωνικές ομάδες και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού.
*Η συμβολή της στη συντήρηση δημόσιων κοινωφελών αθλητικών εγκαταστάσεων και έργων δημοσίου ενδιαφέροντος στους όμορους δήμους Περιστερίου και Αιγάλεω.
*Η ανάπλαση και βελτίωση της προσβασιμότητας ιστορικού και εμπορικού κέντρου δήμου Αιγάλεω.
*Η στέγαση δημόσιων υπηρεσιών και αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων για δημόσιους και τοπικούς συλλογικούς φορείς εντός του Πολυχώρου.
*Η μέριμνα για την απασχόληση κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων από την εταιρεία, καθώς και ετήσια παροχή υποτροφιών μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών.
Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, η Artume, το ΥΠΕΝ και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουν, σε συνεργασία, την υποχρέωση να καταρτίσουν πλάνο δράσης, με πρωτοβουλίες και ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτών των δράσεων. Έμφαση δίνεται στη λειτουργική διασύνδεση του πολυχώρου και την ομαλή του ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με κριτήριο εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και των κοινωνικών αναγκών της Αθήνας και των όμορων δήμων.
Συστήνεται, επίσης, ειδική ομάδα παρακολούθησης του έργου, με εκπροσώπους του ΥΠΕΝ, της εταιρείας και των ΟΤΑ, με αντικείμενο την παρακολούθηση τήρησης των δεσμεύσεων των μερών και την εισήγηση προς την Εταιρεία την υλοποίηση των δράσεων.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, οι παραπάνω δράσεις και παρεμβάσεις, ως ανταποδοτικά οφέλη της ανάπτυξης του πολυχώρου Academy Gardens, μπορούν να ενταχθούν και να αποτελέσουν έναυσμα για την ευρύτερη πολεοδομική αναβάθμιση της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος, σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής 2021, το οποίο προβλέπει την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής κατοικίας, τον έλεγχο και αναδιάρθρωση των χρήσεων γης, την αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου και την επέκταση προς τα δυτικά του προγράμματος ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων.

www.topoexperts.gr


2/7/2018
Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας
Αναγνωρίστηκε ως ιαματική η πηγή Αιξωνής Γλυφάδας, με απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. 
Πρόκειται για την δεύτερη στην Αττική αναγνωρισμένη ιαματική πηγή μετά τη λίμνη της Βουλιαγμένης.
Οι αναγνωρίσεις ιαματικών πόρων εντάσσονται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και εν προκειμένω την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας-ευεξίας και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών.
Συγκεκριμένα, αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «πηγή Αιξωνής » του Δήμου Γλυφάδας (γεώτρηση αντλούμενη) για λουτροθεραπεία, με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες καθώς και για παθήσεις του νευρικού συστήματος.
Επίσης, με απόφαση της Υπουργού, αναγνωρίζεται ως ιαματικός φυσικός πόρος το «νερό Πηγής Πρέβεζας» του Δήμου Πρέβεζας με τρόπο χρήσεως τη λουτροθεραπεία, και με ιαματικές ιδιότητες που ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, χρόνιους ρευματισμούς, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος.
Οι δύο νέες αναγνωρίσεις δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 4744/τεύχος Β΄ /29.12.2017 και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια στις 17.1.2018.

www.topoexperts.gr


2/7/2018
Κτηματολόγιο: Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Δήμο Αιγιαλείας της Π.Ε. Αχαΐας
Ξεκινά τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολαιίκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς, Τραπέζης του Καλλικρατικού Δήμου Αιγιαλείας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 5-2-2018 και λήγει στις 7-5-2018 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 6-8-2018 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (7-5-2018) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΑΚΡΑΤΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΕΛΑΙΩΝΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΕΛΙΚΗΣ, ΖΑΧΛΩΡΙΤΙΚΩΝ, ΝΙΚΟΛΑΙΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ, ΡΟΔΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΗΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Κράθιο Αιγιαλείας: Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών (ισόγειο κατάστημα πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα), ΤΚ 25006. Τηλ: 26960 32125, fax: 26960 32750, E-mail: akrata@geotopos.gr

Διακοπτό: Ισόγειο κατάστημα ευρισκόμενο σε συγκρότημα καταστημάτων επί της κεντρικής οδού, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού, ΤΚ 25003. Τηλ: 26910 43410, fax: 26910 41431, E-mail: diakopto@geotopos.gr
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:30 έως 16:30
και κάθε Τετάρτη από 8:30 έως 20:30.

Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30
στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr​


www.topoexperts.gr


2/5/2018
Φωτοερμηνεία: Νέος Φορέας για το Κτηματολόγιο
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ελληνικό Κτηματολόγιο ακολουθεί η ενημέρωση: 
"Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον ν.4512/2018, η εταιρία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε.) καταργείται και στην θέση της συστήνεται το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», υπό την εποπτεία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ υπεισέρχεται ως καθολικός διάδοχος στην θέση της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε. και αυτοδικαίως στο σύνολο των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και λοιπών έννομων σχέσεων της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε.
Ο Φορέας είναι αρμόδιος ιδίως για :
Α) Την σύνταξη, τήρηση, ενημέρωση και λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου σύμφωνα με όσα ορίζονται στους νόμους 2308/1995 και 2664/1998.
Β) Την τήρηση, ενημέρωση και λειτουργία του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα, τα οποία θα συσταθούν σταδιακά, βάσει των αποφάσεων της παρ. 7 του άρθρου 1 του ν.4512/2018.
Γ) Την σύνταξη, ενημέρωση, τήρηση και αναθεώρηση βασικών και παράγωγων τοπογραφικών χαρτών και τοπογραφικών διαγραμμάτων.
Δ) Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την οργάνωση, τη λειτουργία και την διαχείριση συστημάτων αναγκαίων για τη δημιουργία και διαχείριση γεωδαιτικού υλικού που σχετίζονται με το σκοπό του.
Ε) Τον προγραμματισμό, την εκτέλεση και τον έλεγχο φωτογραμμετρικών και τηλεπισκοπικών εργασιών από τη λήψη αεροφωτογραφιών και δορυφορικών εικόνων έως και την τελική απόδοση, για την κάλυψη των αναγκών του Φορέα, του Ελληνικού Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
ΣΤ) Την οργάνωση και τήρηση βάσεων ψηφιακών γεωχωρικών δεδομένων.​"

πηγή: ktimatologio.gr
www.topoexperts.gr


1/26/2018
Αιτήσεις για χρήση χώρου για το 2018 στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας
     Τους επαγγελματίες που επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου για το 2018 στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, καλεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας να προσέλθουν και να υποβάλουν αιτήσεις για τη χορήγηση άδειας χρήσης, έως τις 16 Φεβρουαρίου.     Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: Αίτηση με ακριβή στοιχεία και καταστατικό συστάσεως εταιρείας (αν πρόκειται για εταιρεία). Τοπογραφικό διάγραμμα όπου θα φαίνεται ακριβώς η θέση του καταστήματος, τα μέτρα της πρόσοψης του καταστήματος και ο αιτούμενος χώρος. Αντίγραφο άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Μισθωτήριο συμβόλαιο.Επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καλεί και τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου για υπαίθριο εμπόριο, μέσα στο 2018, να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι την ίδια ημερομηνία.
πηγή: eleftheriaonline.gr

www.topoexperts.gr


1/26/2018
Ξεκινά η περίοδος ενημέρωσης πολιτών και φορέων για το Κτηματολόγιο στον δήμο Βόλβης
Υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και ξεκινά η περίοδος ενημέρωσης πολιτών και φορέων για το Κτηματολόγιο στον δήμο Βόλβης.

Με την έναρξη της εκστρατείας ενημέρωσης πολιτών και φορέων, αρχίζει η διαδικασία κτηματογράφησης στον δήμο Βόλβης.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και των εκπροσώπων της Κοινοπραξίας «Κτηματολόγιο Νομού Θεσσαλονίκης», στον Σταυρό, συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, που πρόκειται να συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας των πολιτών θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2018, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση μεταξύ του αναδόχου της μελέτης «Κ.Τ. 5 - 03» «Κτηματολογίου Νομού Θεσσαλονίκης» και του Εθνικού Κτηματολογίου για το Νομό Θεσσαλονίκης, που υπογράφηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Για τον σκοπό αυτό, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον δήμο Βόλβης, προγραμματίζονται ενημερωτικές συναντήσεις με τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

πηγή:voria.gr

www.topoexperts.gr


1/26/2018
Εγκρίθηκαν τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των πρώην Δήμων Περάματος, Ανατολής και Παμβώτιδας
Tα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια των πρώην Δήμων Περάματος, Ανατολής και Παμβώτιδας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, βάζοντας τέλος σε μια διαρκή εκκρεμότητα. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, υπογραμμίζοντας πως «για εμάς η επικαιροποίηση των μελετών είναι πολύ σημαντική καθώς τα εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού είναι απαραίτητα για μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο Δήμο». Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποιητική και συμπληρωματική σύμβαση με τη Σύμπραξη Γραφείων Μελετών προκειμένου να εκπονηθεί η απαιτούμενη μελέτη.
Τέλος, η δημοτική αρχή χαρακτήρισε «δυστύχημα για την περιοχή την καθυστέρηση της θεσμοθέτησης του Προεδρικού Διατάγματος της Παμβώτιδας», αλλά «θετική εξέλιξη» το γεγονός πως προχωρά πλέον η εφαρμογή του εθνικού κτηματολογίου.
πηγή: ert.gr

www.topoexperts.gr


1/26/2018
Κτηματολόγιο: Κατατέθηκε ρύθμιση στη Βουλή που προβλέπει περιορισμένη παράταση τριών μηνών
Τελευταία ευκαιρία με διάρκεια τριών μηνών, δίνει το Κτηματολόγιο σε χιλιάδες ιδιοκτήτες να μη χάσουν την περιουσία τους και αυτή περάσει στο Δημόσιο.
Ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει «περιορισμένη παράταση τριών μηνών στην προθεσμία οριστικοποίησης των αρχικών εγγραφών του Κτηματολογίου, αποκλειστικά για τις περιοχές στις οποίες η προθεσμία αυτή λήγει εντός του έτους 2018.
Η παράταση είναι αναγκαία καθώς λόγω της πρόσφατης κατάργησης της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στο νεοσυσταθέντα φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», προκλήθηκε προσωρινή αδυναμία ανταπόκρισης της Διοίκησης στη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και εγγράφων, τόσο προς τις υπηρεσίες του Δημοσίου, όσο και προς τους ιδιώτες, για την άσκηση αγωγών προς διόρθωση των αρχικών εγγραφών.
Η παράταση είναι εύλογη ώστε να αποτραπεί η παγίωση έννομων σχέσεων που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση, για λόγους που οφείλονται σε τεχνική αδυναμία της Διοίκησης.
 Με δεδομένο ότι η τεχνική αυτή αδυναμία θα αρθεί άμεσα, η προβλεπόμενη παράταση αποτελεί κατ' εξαίρεση μέτρο, το οποίο αποσκοπεί στην επίτευξη της κατά το δυνατό μεγαλύτερης ασφάλειας δικαίου του συστήματος του Κτηματολογίου».
Επί της ουσίας, όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν εγγράψει την περιουσία τους στο Κτηματολόγιο τα προηγούμενα χρόνια ή τα έχουν εγγράψει με σοβαρά λάθη και παραλείψεις, θα πρέπει να τρέξουν το ταχύτερο να κάνουν δήλωση.
Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν αγωγή σε περίπτωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής στα κτηματολογικά βιβλία, προκειμένου να αναγνωρισθεί το προσβαλλόμενο δικαίωμα και να γίνει η απαιτούμενη διόρθωση. 

Ποιους αφορά
Η τρίμηνη παράταση αφορά τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» που βρίσκονται σε 111 πόλεις και περιοχές της χώρας όπου συμπληρώνονται 14 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των πρώτων κτηματολογικών γραφείων, προθεσμία στην οποία χάνεται κανονικά, οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο. Μετά την παρέλευσή της προθεσμίας των 14 ετών, «κλειδώνουν» οι αρχικές εγγραφές των «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακινήτων των οποίων η κυριότητα περιέρχεται στο Δημόσιο.
Μεταξύ των  111 περιοχών είναι η Νέα Σμύρνη, Ν. Ψυχικό, Βριλήσσια, Μελίσσια, Γέρακας, Ρέντης, Ελευσίνα και Νέα Πέραμος. 

πηγή: tanea.gr
www.topoexperts.gr


1/26/2018
Κτηματολόγιο: Στο ΣτΕ Δήμοι κατά της έναρξης ισχύος του Κτηματολογίου
   Αιτήσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτουν Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr αιτούμενοι την ακύρωση των Υπουργικών Αποφάσεων, που περαιώνουν τη διαδικασία κτηματογράφησης και καταργούν τα υποθηκοφυλακεία, ορίζοντας ταυτόχρονα την έναρξη ισχύος των κτηματολογικών γραφείων.
    Ήδη, με προσωρινή διάταξη του ΣτΕ, κατόπιν αίτησης ακύρωσης του Δήμου Διονύσου, έχει ανασταλεί η εκτέλεση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία της κτηματογράφησης στις περιοχές Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Ροδόπολης και Σταμάτας Αττικής, ενώ αναμένεται η έκδοση αντίστοιχης προσωρινής διάταξης και επί αιτήσεως αναστολής του Δήμου Γλυφάδας.
    Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ και άλλοι Δήμοι ετοιμάζονται να υποβάλουν αντίστοιχες αιτήσεις ακύρωσης. Ο βασικός λόγος, τον οποίο επικαλούνται οι Δήμοι στις αιτήσεις τους, είναι ότι στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν ακόμα και σήμερα κυρωθεί οι δασικοί χάρτες (στην περίπτωση της Γλυφάδας δεν έχει οριοθετηθεί και ο αιγιαλός). Όπως υποστηρίζουν, η παράλειψη του Δημοσίου να ολοκληρώσει τη διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών πριν την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, καθιστά την περαίωση της διαδικασίας αυτής πλημμελή και αυτό κυρίως διότι με την έναρξη λειτουργίας του κτηματολογίου δημιουργούνται νέοι τίτλοι κυριότητας, με βάση όσα το κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο δήλωσε κατά τη διαδικασία της κτηματογράφησης.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι, η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί μεταξύ άλλων και ένα τρόπο καταγραφής και οριοθέτησης της δασικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και συνεπώς μόνο μετά την ολοκλήρωσή της το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι πλέον σε θέση να δηλώσει ολοκληρωμένα στο Κτηματολόγιο όλη την καταγεγραμμένη τότε πλέον δασική ακίνητη περιουσία του, γίνεται αντιληπτό ότι, η διαδικασία έναρξης λειτουργίας του κτηματολογίου πριν την κύρωση των δασικών χαρτών αφήνει μεγάλο περιθώριο σε επιτήδειους να καταπατήσουν δασική ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και να δηλώσουν αυτή ως δική τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό τίτλο υπέρ τους. 

Τον κίνδυνο αυτό επιχειρούν να προλάβουν Δήμοι όπως αυτός του Διονύσου ή της Γλυφάδας, όπου υπάρχει προηγούμενο με υποθέσεις καταπατητών δημοσίων εκτάσεων. 

πηγή: epoli.gr

www.topoexperts.gr


1/22/2018
Κτηματολόγιο: Δήλωση ή δήμευση ακινήτων
Σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων ιδιωτών στα χέρια του Δημοσίου, κινδυνεύει να εξελιχθεί η διαδικασία κτηματολόγησης σε 111 περιοχές ανά την επικράτεια. 

Όπως προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) δημεύονται τα αδήλωτα ακίνητα σε 111 κτηματολογικά γραφεία. Από τις νέες διατάξεις περί Κτηματολογίου απουσιάζει διάταξη περί παράτασης της προθεσμίας οριστικοποίησης των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, η οποία είναι απόλυτα αναγκαία δεδομένου του αριθμού και της σοβαρότητας των σφαλμάτων που εντοπίζονται τόσο σε παλιές όσο και σε νέες κτηματογραφήσεις. 

Η ΠΟΜΙΔΑ έχει επισημάνει ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2017 οριστικοποιούνται οι εγγραφές σε 111 λειτουργούντα κτηματολογικά γραφεία της χώρας, με αποτέλεσμα να περιέλθουν στο Δημόσιο όλα τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν, η να μην μπορούν να διορθωθούν σοβαρότατα λάθη σε δηλωμένα ακίνητα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς μιλώντας στο in.gr αναφέρει ότι πρέπει να δωθεί με νομοθετική ρύθμιση παράταση στην εν λόγω προθεσμίας, τουλάχιστον έως τα 20 έτη.

Εφόσον συμπληρωθούν τα 14 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των πρώτων κτηματολογικών γραφείων, χάνεται οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο. 

Στις περιοχές που υπάρχει κίνδυνος περιλαμβάνονται δήμοι, όπως η Νέα Σμύρνη, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, ο Γέρακας, ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης, η Ελευσίνα, η Νέα Πέραμος και το Νέο Ψυχικό, καθώς επίσης και πόλεις, όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα, Πολύκαστρο (Κιλκίς), Φιλωτα (Κοζάνη), Μαρτίνο (Φθιώτιδας) και το Αργοστόλι (Κεφαλονιά). 


πηγή: news.in.gr/economy/
www.topoexperts.gr


10/20/2017
Χάραξη αιγιαλού έως τον Ιούνιο
Τη χάραξη της γραμμής του αιγιαλού, σύμφωνα με την ερευνητική εργασία που είχε γίνει προ δεκαετίας από την εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ), πρόκειται να ολοκληρώσει έως τον Ιούνιο του 2018 το υπουργείο Οικονομικών. Η πίεση για την ολοκλήρωση του έργου είναι μεγάλη, καθώς έχει συνδεθεί στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, καθώς είναι απαραίτητη για τον καθορισμό των ιδιοκτησιών προς τη θάλασσα.
Σήμερα, το ποσοστό του αιγιαλού που είναι οριοθετημένο κυμαίνεται περίπου στο 15%-20%. Ωστόσο οι οριοθετήσεις είναι αποσπασματικές, καθώς (λόγω της τραγικής υποστελέχωσης στα κατά τόπους γραφεία δημόσιας περιουσίας) γίνονται μόνο κατά περίπτωση, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου. Η υπόθεση επισπεύδεται πλέον υποχρεωτικά ως μνημονιακή υποχρέωση, με εργαλείο την προκαταρκτική χάραξη αιγιαλού που πραγματοποίησε το 2008 για το σύνολο της χώρας η ΕΚΧΑ. Οι χάρτες θα εξεταστούν και θα εγκριθούν από τα γραφεία δημόσιας περιουσίας.
Τα πλεονεκτήματα της οριστικής χάραξης του αιγιαλού είναι πολλά. Κατ’ αρχάς ξεκαθαρίζουν οριστικά τα όρια των ιδιωτικών ιδιοκτησιών, άρα και τα όρια των όποιων επεμβάσεων. Επιπλέον, θα αποκαλυφθεί και το πλήθος των αυθαιρεσιών που έχουν ανά τα έτη ανεγερθεί στους αιγιαλούς, επιτρέποντας στο υπουργείο Οικονομικών να προωθήσει τον καταλογισμό και την είσπραξη προστίμων. Το μειονέκτημα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, είναι ότι οι ορθοφωτοχάρτες της εταιρείας Κτηματολόγιο Α.Ε. αποτυπώνουν μεν τη σημερινή κατάσταση, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη οικολογικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμα και μετά την οριστικοποίηση, ο πολίτης δικαιούται να ζητήσει επανακαθορισμό της γραμμής του αιγιαλού, αν κρίνει ότι θίγεται.
Ποια είναι η εικόνα των αιγιαλών της χώρας μας; Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν στοιχεία από την περιβαλλοντική βάση δεδομένων που δημιούργησαν τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Αιγαίου. Οπως ανέφερε ο καθηγητής Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Σεραφείμ Πούλος, το 97% της ελληνικής ακτογραμμής περιλαμβάνει 7.384 παραλίες με συνολικό εμβαδόν άνω των 52 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Από αυτές, περίπου 3.950 παραλίες βρίσκονται στον νησιωτικό χώρο. Κύριο χαρακτηριστικό των ελληνικών παραλιών είναι το μικρό τους πλάτος (σε ποσοστό 67% είναι μικρότερες από 25 μέτρα σε πλάτος και το 24% κυμαίνεται μεταξύ πλάτους 25-50 μέτρων). Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεπτυγμένων τουριστικά παραλιών βρίσκονται στην Κρήτη (34%), στην Πελοπόννησο (26%), στο Ιόνιο (23%) και στα νησιά του Αιγαίου (20%). Μάλιστα, στο 55% των ανεπτυγμένων τουριστικά παραλιών συναντάμε παράκτια έργα προστασίας από τη διάβρωση.
πηγή: kathimerini.gr

www.topoexperts.gr


10/11/2017
Ανεστάλη η έκδοση οικοδομικών αδειών στον Υμηττό
Αναστολή της έκδοσης εγκρίσεων δόμησης, αδειών δόμησης και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στον Υμηττό, για έναν χρόνο, αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ τ. ΑΑΠ αριθμ. 229/0310.2017), οποιοδήποτε οικοδομικό έργο «παγώνει» σε περιοχές των δήμων Κρωπίας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Παπάγου, Χολαργού, Ηλιουπόλεως, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παιανίας και Γλυφάδας.

Η απόφαση εκδόθηκε από το υπουργείο μετά την ακύρωση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) του Προεδρικού Διατάγματος (187 Δ/2011) για την προστασία του Υμηττού. Στόχος είναι να «μπλοκάρει» την όρεξη (σε ιδιοκτήτες, φερόμενους ως ιδιοκτήτες, ή διεκδικητές εκτάσεων) για οποιαδήποτε «αξιοποίηση» περιοχών που πλέον δεν βρίσκονται ενταγμένες σε ζώνες προστασίας.

Το συγκεκριμένο ΠΔ από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής του είχε δεχθεί πολλές επικρίσεις, κυρίως από όσους επιθυμούσαν να αφεθεί ο Υμηττός στο έλεος της δόμησης. Σχεδόν όλοι οι δήμοι γύρω από τον Υμηττό είχαν καταθέσει αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ, μετά από πιέσεις πολιτών που είχαν τα συμφέροντά τους σε περιοχές στις οποίες το διάταγμα έθετε νέους περιορισμούς στις χρήσεις γης. 

Το ΣτΕ, εκδικάζοντας την προσφυγή του Δήμου Κρωπίας, αποφάσισε να αποστείλει προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) προτού αποφανθεί. 

Τον Σεπτέμβριο του 2015 το Ευρωδικαστήριο αποφάσισε ότι η ελληνική Διοίκηση έπρεπε να είχε συντάξει Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) πριν από την έκδοση του ΠΔ και γι' αυτό έπρεπε το διάταγμα να ακυρωθεί. 

Η ελληνική πολιτεία, αν και είχε άπλετο χρόνο να συντάξει ΣΜΠΕ ώστε να αποφευχθεί η ακύρωση του προστατευτικού για το βουνό διατάγματος, καθώς η υπόθεση πήρε πάρα πολλές αναβολές, τελικά δεν το έκανε. Ετσι, μετά από δύο χρόνια... υπομονής, το ΣτΕ δημοσίευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο την τελική του απόφαση. Σε αυτή, οι ανώτατοι δικαστές επισημαίνουν στη Διοίκηση ότι εφόσον θεωρεί αναγκαία τη θέσπιση νομικού πλαισίου μείζονος προστασίας της συγκεκριμένης περιοχής, μπορεί «να λάβει κάθε προβλεπόμενο στην έννομη τάξη μέτρο προς διασφάλιση της αποτελεσματικότητας του νέου νομικού πλαισίου προστασίας που θα επιχειρηθεί».

Το επίμαχο ΠΔ καθόριζε πέντε ζώνες προστασίας. Η ζώνη Α ήταν η «περιοχή απόλυτης προστασίας της φύσεως και των μνημείων» και καταλάμβανε 88,5% της έκτασης με 17.000 στρέμματα περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο ΠΔ του 1978. Σε αυτή την περιοχή δεν επιτρεπόταν η δόμηση. Η ζώνη Β (περιφερειακή ζώνη προστασίας) ήταν περιοχή γεωργικής χρήσεως, εκπαιδεύσεως και υπαίθριας αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, η ζώνη Γ προστασίας αρχαιολογικών χώρων, η ζώνη Δ ήταν η περιοχή των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή και Ιλισίων, τα οποία ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, και η ζώνη Ε είχε χαρακτηριστεί ως ειδικών χρήσεων γης.

Σύμφωνα με το διάταγμα, στα εκτός σχεδίου οικόπεδα τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις δεν είχαν καμία δυνατότητα επεκτάσεως. Πάντως, παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος επισημαίνουν στο «Βήμα» ότι η πολυαναμενόμενη ΣΜΠΕ και το νέο ΠΔ που θα ακολουθήσει αναμένεται ότι θα κινούνται στην ίδια λογική με το ακυρωμένο διάταγμα και δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι τα αυθαίρετα κτίσματα στον Υμηττό έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση έως το 2023 με μια διάταξη στον νόμο Καλαφάτη (4178/13) για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Στην περιοχή υπάρχουν και πολλοί αυθαίρετοι οικισμοί οι οποίοι είχαν καταγραφεί σε παλαιότερη μελέτη του Οργανισμού Αθήνας.

www.topoexperts.gr


9/20/2017


            Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS             

           Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών Νήσος Πάτμος        
                                                                                                                                      t: 210 7622286 
m: 6977 679792 
  Η Φωτοερμηνεία των αεροφωτογραφιών, αποτελεί μια σημαντική και επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο, για τη μελέτη των ορίων ενός οικοπέδου ή αγροτεμαχίου, και τη διαπίστωση των μεταβολών τους, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 
     Στο Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας η προσέγγιση των αεροφωτογραφιών με την μέθοδο της φωτοερμηνείας, επιτυγχάνεται είτε με παρατήρηση μεμονωμένων εικόνων, είτε με στερεοσκοπική εξέταση και επεξεργασία ζεύγους αεροφωτογραφιών. Για την εξαγωγή συμπερασμάτων ακριβείας, κατά την στερεοσκοπική παρατήρηση μιας εικόνας, εξετάζονται τα μεγέθη των εικονιζόμενων αντικειμένων, ο τόνος, η υφή της εικόνας και οι διαφοροποιήσεις των σχημάτων. Με τη στερεοσκοπική παρατήρηση ζεύγους αεροφωτογραφιών επιτυγχάνεται η τρισδιάστατη παρατήρηση και το αντικείμενο ενδιαφέροντος εξετάζεται όπως ακριβώς είναι στην πραγματικότητα. Χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητες του εξοπλισμού υψηλής ακριβείας που διαθέτει το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας “TOPOEXPERTS”, δίνεται η δυνατότητα από μια και μόνο λήψη να πραγματοποιηθεί η διαστασιολόγηση αντικειμένων στο χώρο.
Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας TOPOEXPERTS εξειδικεύεται στην σύνταξη μελετών φωτοερμηνείας αεροφωτογραφιών, χρησιμοποιώντας και ερμηνεύοντας αεροφωτογραφικό υλικό που υφίσταται στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ.), στο ΥΠΕΚΑ, στην Κτηματολόγιο Α.Ε.  και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων .
Για τις ανάγκες έργων και μελετών του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας “TOPOEXPERTS”, έχει πραγματοποιηθεί έρευνα στο αρχείο των διαθέσιμων αεροφωτογραφιών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και για την Νήσο Πάτμο υπάρχουν αεροφωτογραφίες στις ακόλουθες χρονολογίες:

      Χρονολογίες αεροφωτογραφιών Πάτμου (ΓΥΣ)


                   1945     1960    1976    1980
                     1984     1990    1991    1999
                     2001     2007    2008

  
Η μέθοδος της Φωτοερμηνείας  Αεροφωτογραφιών χρησιμεύει για :
·         τον ακριβή εντοπισμό των ορίων της ιδιοκτησίας σας
·         την επίλυση δικαστηριακής διαμάχης που αφορά στην ιδιοκτησία σας
·         την απόδειξη -τεκμηρίωση καταπάτησης τμήματος της ιδιοκτησίας σας
·       τον προσδιορισμό της γεωμορφολογίας του εδάφους, του είδους της       βλάστησης και των καλλιεργειών εντός του ακινήτου σας
·  την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών ξερολιθιών, μαντρότοιχων, συρματοπλέγματος,
·    την απόδειξη ύπαρξης υλοποιημένων διόδων δουλείας
·        την απόδειξη ύπαρξης ή μη παλαιών μονοπατιών, δρόμων, ρεμάτων, κτιρίων ή άλλων κατασκευών
·         απόδειξη ύπαρξης κτίσματος προ των ετών 1955, 1975, 1983, 1993, 2003 ‐ απαραίτητη για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών Ν. 4178/2013

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική φωτοερμηνευτική - τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για δικαστική χρήση. Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, δικαστικών και εξωδικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
Στο Ελληνικό κέντρο Φωτοερμηνείας προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας. Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.

                                                                                                   www.topoexperts.gr


Αναζητήσεις google:5/2/2017
Δασικά:Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών ετών 1945, 1960 & προ 1975 - Αντιρρήσεις στους Δασικούς Χάρτες
Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών ετών 1945, 1960 & προ 1975
-
Υποβολή Αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες
                                  ____________________________________________

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική φωτοερμηνευτική - τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για χρήση στην Ένσταση Δασικού Χάρτη. Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, δικαστικών και εξωδικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
     Στο Ελληνικό κέντρο Φωτοερμηνείας προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας. 
    Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.

                                  ____________________________________________

Νόμος 4467/2017 - ΦΕΚ 56/Α/13-4-2017
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 56/Α/13-4-2017 ο νόμος 4467/2017 για τους δασικούς χάρτες με τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα αίτησης εξαγοράς εκχερσωμένων εκτάσεων.
Μεταξύ των όσων προβλέπονται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε περιλαμβάνονται τα εξής:
Με το άρθρο 2, που αφορά αυτήν ακριβώς την εκμετάλλευση εκτάσεων δασικού χαρακτήρα που εκχερσώθηκαν προ του 1975, δίνεται η ευκαιρία με πολύ μικρό τίμημα εξαγοράς -μειώνεται στο 1/4 της αντικειμενικής- να δοθεί μια αντικειμενική και ταυτόχρονα δίκαιη λύση για τις εκτάσεις που εμφανίζονται ως δασικές στις αεροφωτογραφίες του 1945. Διευκολύνονται ακόμα οι γεωργοί που χρησιμοποιούν για πολλές δεκαετίες αυτές τις εκτάσεις, με τη δυνατότητα το τίμημα να καταβάλλεται σε 100 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή τα 30 ευρώ. 
Ένας αγρότης μπορεί να διεκδικήσει την ιδιοκτησία δασικής έκτασης που εκχερσώθηκε πριν από το 1975 με ένορκη κατάθεση ή με Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών προ του έτους 1975 όπου να φαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει εκχερσωθεί. Ωστόσο, κρίνεται απαραίτητο να έχει δηλωθεί το οικόπεδο στην εφορία, στο Κτηματολόγιο, στον ΟΓΑ ή στον ΕΛΓΑ.

Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.3/22/2017
Ώρες κοινής ησυχίας
Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου. 
Οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι από τις 15:00 έως τις 17:30 και από τις 23:00 έως τις 07:00.
Έως τότε οι ώρες κοινής ησυχίας - δηλαδή μέχρι και τη λήξη της χειμερινής περιόδου που ορίζεται από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου - είναι από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως της 07:30.

www.topoexperts.gr


3/21/2017
Κτηματολόγιο:Ξεκινάει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης της Π.Ε. Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε (725/5/21-2-2017) με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
           Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 20-03-2017 και λήγει στις 20-06-2017 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 20-09-2017 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

  Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (20-06-2017) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ, ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - ΡΟΖΕΝΩΝ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΚΑΡΥΑΣ, ΚΑΤΩ ΛΟΥΤΡΟΥ, ΛΥΓΙΑΣ, ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ, ΠΙΤΣΩΝ, ΣΤΟΜΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ, ΣΥΚΕΑΣ, ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: 
Ξυλόκαστρο: Νοταρά 71 (ισόγειο κατάστημα), ΤΚ 20400, Τηλ: 27430 23522
Αθήνα: Σισίνης 24, ΤΚ 11528, Τηλ: 210 7212808

Ωράριο λειτουργίας
Καθημερινά 08:00-16:00
και κάθε Τετάρτη 08:00-20:00

πηγή:ktimatologio.gr
www.topoexperts.gr


3/21/2017
Κτηματολόγιο:Ξεκινά η λειτουργία τριών νέων Κτηματολογικών Γραφείων στην Αττική
  Ξεκίνησε από τις 10 Μαρτίου 2017, η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου  Αθηνών για τον Δήμο Γαλατσίου και του Κτηματολογικού Γραφείου Νέας Ιωνίας για το Δήμο Νέας Ιωνίας και Δήμο Ηρακλείου. Την Τρίτη 7 Μαρτίου ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Κτηματολογικό Γραφείο Περιστερίου για τον Δήμο Περιστερίου.
    Οι δικαιούχοι ακίνητης περιουσίας στους ανωτέρω δήμους, στο εξής για όλες  τις συναλλαγές τους θα απευθύνονται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, του οποίου, όλα τα στοιχεία  επέχουν πλέον θέση αρχείου.
    Μέσα σε προθεσμία επτά (7) ετών, οι δικαιούχοι εγγραπτέων  δικαιωμάτων κάτοικοι εσωτερικού, κάτοικοι εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, μπορούν να διορθώσουν τις αρχικές εγγραφές σε ακίνητα της περιοχής αυτής για μη δηλωθέντα  δικαιώματα κατά την κτηματογράφηση ή άλλα σφάλματα. Υπενθυμίζεται ότι η επταετία ισχύει από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου.

Μετά το πέρας της προθεσμίας  οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.  Για την εν λόγω περιοχή οι δικαιούχοι ένα μήνα μετά από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία της εγγραφής τους (ακίνητο, δικαίωμα, τίτλο κτήσης) μέσα από την εφαρμογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές» στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr)

Στοιχεία Επικοινωνίας Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών:
Αριστοτέλους 175, Αθήνα, TK: 11251,
Τηλ:  210-8640699, 210-8641699 
Ώρες λειτουργίας για:
α) Παραλαβή των προς καταχώριση πράξεων: 8:30 – 13:00
β) Παράδοση πιστοποιητικών: 8:30 – 14:00
γ) Έρευνα των βιβλίων: 10:00-14:00

Στοιχεία Επικοινωνίας Κτηματολογικού Γραφείου Νέας Ιωνίας:
28ης Οκτωβρίου 77, Νέα Ιωνία,  TK: 14231,
Τηλ:  210-2798259
Ώρες λειτουργίας : 09:00 -13:00

Στοιχεία Επικοινωνίας Κτηματολογικού Γραφείου Περιστερίου:
Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 135, Περιστέρι TK: 12132,
Τηλ:  210-5755954 
Ώρες λειτουργίας : 09:00 -13:00


www.topoexperts.gr


3/16/2017
Φωτοερμηνεία: Αλλαγές στους δασικούς χάρτες
Με παράταση 45 ημερών και τροπολογία – προσθήκη προσδοκά το υπουργείο Περιβάλλοντος να… ξεκαθαρίσει έστω και αποσπασματικά το αλαλούμ που προκλήθηκε από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Σε δεύτερο χρόνο, ωστόσο, αναμένεται και η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή – χωρίς βέβαια να διευκρινιστεί αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τη λήξη της προθεσμίας. Παράλληλα, επιχειρείται η τακτοποίηση κάποιων γκρίζων σημείων, όπως η εξαίρεση από τα αναδασωτέα των αγροτεμαχίων, των εκτάσεων που δεν ήταν ποτέ δάση, καθώς και των ακινήτων που προέρχονται από αναδασμό τα οποία θα θεωρούνται αγροτικά. Οσον αφορά στον καθορισμό 100 δόσεων για την εξαγορά των παράνομα εκχερσωμένων αγροτεμαχίων που καλλιεργούνται θα έρθει νομοθετική ρύθμιση.
Επί του παρόντος αυτά που διευθετήθηκαν είναι τα εξής:
-Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη που αναρτήθηκε από τις 60 ημέρες στις 105 ημέρες. Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων είχε αρχικά οριστεί για 60 ημέρες αλλά τόσο τα σοβαρά λάθη που αναδείχτηκαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών – όπως για παράδειγμα αυτό της Πάτμου που κρίθηκε δασική έκταση κατά 80% παρόλο που δεν έχει σχεδόν καθόλου δέντρα – όσο και οι αντιδράσεις των πολιτών για τα περιορισμένα χρονικά πλαίσια που δόθηκαν από την κυβέρνηση, υπέδειξαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος πως μια παράταση είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Αποτέλεσμα αυτού, οι πολίτες να έχουν συν 45 ημέρες (από την μέρα που αναρτήθηκε ο κάθε χάρτης ανά περιοχή) για να μελετήσουν τους δασικούς χάρτες αλλά και να απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς. Να σημειωθεί πως πέρα από το Κτηματολόγιο και για τη διευκόλυνση των πολιτών εκδίδονται από το ΥΠΕΝ και τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τη διαδικασία κατάρτισης των δασικών χαρτών.
-Οι χάρτες θα αποστέλλονται στον αρμόδιο για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ όταν κυρωθούν και όχι κατά την ανάρτησή τους. Ο κυρωμένος δασικός χάρτης αποστέλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας με τις περιοχές όπου δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις και στη συνέχεια, μετά την έκδοση των αποφάσεων των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, αποστέλλεται εκ νέου ο συμπληρωμένος και κυρωμένος δασικός χάρτης, ο οποίος μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ σε κάθε διοικητική ή δικαστική αρχή.
-Από τα αναδασωτέα θα εξαιρούνται τα αγροτεμάχια. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από την κύρωση των δασικών χαρτών οι εκτάσεις που, σύμφωνα με τη φωτοερμηνεία, δεν αποτέλεσαν και δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις, και παρόλα αυτά έχουν συμπεριληφθεί εντός ευρύτερα αναδασωτέων εκτάσεων. Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών η διοίκηση περιέλαβε μέσα σε ευρύτερα περιγράμματα που χαρακτήριζαν τις εκτάσεις ως αναδασωτέες και εκτάσεις που ποτέ δεν είχαν δασικό χαρακτήρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να δουν κατά την ανάρτηση του δασικού χάρτη την έκτασή τους ως αναδασωτέα, κάτι που δημιούργησε σύγχυση. Για τον λόγο αυτό εξαιρούνται αυτές και μόνο οι εκτάσεις από τον χαρακτηρισμό τους ως αναδασωτέων.
-Τα ακίνητα από αναδασμό θα θεωρούνται αγροτικά. Ειδικότερα, στην αποτύπωση των δασικών χαρτών περιλαμβάνονται πλέον και οι αναδασμοί που εκδόθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, θα ανακληθεί μερικώς ή ολικώς αρμοδίως κάθε διοικητική πράξη σχετική της κήρυξης έκτασης ως αναδασωτέας. Κατά αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών, δεν ανακόπτεται η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων κατά περιεχομένου και διασφαλίζεται η συνταγματική κατοχύρωση και προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων. Οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων θα εξετάζουν και τον χαρακτήρα εκτάσεων σε περιοχές που ενώ είναι κηρυγμένες ως αναδασωτέες, έχουν άλλη μορφή.
Ναι μεν αλλά από το ΤΕΕ
«Υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα που τα βρίσκουμε μπροστά μας και εμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου. Χρειάζεται ένα σύνολο διατάξεων, ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί αλλά και για να προχωρήσει ουσιαστικά και με ορθό τρόπο ο διάλογος για τις σωστές επιλογές. Ωστε οι λύσεις που θα επιλεχθούν να είναι πρακτικά εφαρμόσιμες, επιστημονικά ορθές και συνταγματικά ανεκτές» αναφέρει χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός και συμπληρώνει: «Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ειδικά για τις αναδασώσεις, τους αναδασμούς και την παράταση των αντιρρήσεων, είναι σε σωστή κατεύθυνση. Τόσο όμως η διαδικασία όσο και η αποσπασματικότητα των ρυθμίσεων δεν επιλύουν συνολικά το ζήτημα που αφορά την ιδιοκτησία και τη γη πολιτών σε όλη τη χώρα».
Παράλληλα, εξήγησε ο κ. Στασινός πως η προσπάθεια της χώρας να αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες είναι σημαντική καθώς αποτελεί έργο υποδομής εξίσου σημαντικό με το Κτηματολόγιο. Και τα δύο πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Και μαζί να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο ψηφιακό υπόβαθρο όλες οι θεσμικές γραμμές, όπως τα δασικά, τα αρχαιολογικά κ.ά. γιατί, όπως ανέφερε, μόνο έτσι η χώρα μας θα γίνει επιτέλους ένα σύγχρονο κράτος.
Αντιδράσεις για την τροπολογία
Εντονη ήταν η αντίδραση του τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σκρέκα, καθώς το υπουργείο κατέθεσε χθες την τροπολογία και δεν ήταν εφικτό να γίνει καμία συζήτηση στη Βουλή εφόσον δεν πρόλαβε να ενημερωθεί – τονίζοντας ωστόσο ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι πάρα πολλά.
Ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, με τη σειρά του, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας στον υπουργό και στον αναπληρωτή πως δεν τους είχαν ακούσει «τώρα αναγκάζεστε που είστε μπροστά στα προβλήματα που δημιουργήσατε και φέρνετε μια τροπολογία που πάλι αποσπασματικά πάει να λύσει ένα από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νόμος σας».
πηγή:eleftherostypos.gr
Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών ετών 1945 & 1960 
-
Υποβολή Αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες
                                  ____________________________________________

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική φωτοερμηνευτική - τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για χρήση στην Ένσταση Δασικού Χάρτη. Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, δικαστικών και εξωδικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
     Στο Ελληνικό κέντρο Φωτοερμηνείας προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας. 
    Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.

www.topoexperts.gr


3/16/2017
Φωτοερμηνεία:Παράταση προθεσμίας για την υποβολή αντιρρήσεων επί των δασικών χαρτών

Η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς θα παρέχει στους ενδιαφερομένους τον απαιτούμενο χρόνο για την πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωση τους πριν αποφασίσουν αν θα υποβάλλουν αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών. Επίσης, καταργείται η υποχρέωση αποστολής ψηφιακού αντιγράφου του αναρτημένου δασικού χάρτη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας. Στους δύο αυτούς φορείς θα αποστέλλεται ο κυρωμένος χάρτης που μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ καθίσταται οριστικός και έχει πλήρη αποδεικτική ισχύ.
Ακόμα, προβλέπεται η εξαίρεση από την κύρωση των δασικών χαρτών, εκτάσεων, που σύμφωνα με τη φωτοερμηνεία δεν αποτέλεσαν και δεν αποτελούν δάση ή δασικές εκτάσεις και παρόλα αυτά έχουν συμπεριληφθεί εντός ευρύτερα αναδασωτέων εκτάσεων. Με άλλη διάταξη δύναται να ανακληθεί μερικώς ή ολικώς αρμοδίως κάθε διοικητική πράξη σχετική της κήρυξης έκτασης ως αναδασωτέας. Κατά αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία κύρωσης των δασικών χαρτών, δεν ανακόπτεται η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων κατά περιεχομένου και διασφαλίζεται η συνταγματική κατοχύρωση και προστασία των αναδασωτέων εκτάσεων.
Ορίζεται ότι οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων αποφαίνονται επίσης και επί αντιρρήσεων για το δασικό εν γένει ή μη χαρακτήρα και μορφή εκτάσεων σε περιοχές κηρυχθείσες ως αναδασωτέες. Η πρόβλεψη αυτή είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις εκτάσεων που ενώ περιλαμβάνονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί ως αναδασωτέες έχουν διαφορετική μορφή
Σε περίπτωση εξαίρεσης των εν λόγω εκτάσεων από την υπαγωγής τους στο δασικό χάρτη η σχετική απόφαση γνωστοποιείται στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να συμπεριληφθούν στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την διαδικασία ανάκλησης ή τροποποίησης της απόφασης κήρυξης περιοχής ως αναδασωτέας
Τέλος, με υπουργική απόφαση καθορίζονται εφεξής οι τεχνικές προδιαγραφές και διαδικασίες αποτύπωσης στους δασικούς χάρτες και των αναδασμών που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την σχετική αγροτική νομοθεσία.
πηγή:avgi.grΦωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών ετών 1945 & 1960 
-
Υποβολή Αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες
                                  ____________________________________________

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική φωτοερμηνευτική - τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για χρήση στην Ένσταση Δασικού Χάρτη. Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, δικαστικών και εξωδικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
     Στο Ελληνικό κέντρο Φωτοερμηνείας προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας. 
    Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.

www.topoexperts.gr


2/13/2017
Φωτοερμηνεία:Στο ΦΕΚ η παράταση για τα αυθαίρετα
Στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την παράταση της τακτοποίησης αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με την απόφαση, δίνεται τρίμηνη παράταση, ως τις 8 Μαΐου του 2017, για τη ρύθμιση της αυθαίρετης δόμησης, στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου 4178/2013.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη προθεσμία έληξε στις 8 Φεβρουαρίου.
Την ΚΥΑ υπογράφουν, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

πηγή:peristerinews.gr
www.topoexperts.gr


1/26/2017
Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων της Π.Ε. Κορινθίας
  Ξεκίνησε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε (717/2/5-1-2017) με την οποία καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων  των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων των Καλλικρατικών Βέλου-Βόχας και Σικυωνίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
     Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει στις 17-01-2017 και λήγει στις 18-04-2017 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 17-07-2017 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.
    Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.
Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
   Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Α. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΒΕΛΟΥ-ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (πλην κοινότητας Νεράντζης), ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΡΗΝΩΝ, ΜΠΟΛΑΤΙΟΥ, ΠΟΥΛΛΙΤΣΗΣ, ΤΑΡΣΙΝΩΝ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: 
Πλατεία Αγ. Φανουρίου 1 (ισόγειο κατάστημα), ΤΚ 20200, Βέλο – τηλ/fax. 27420-35222
Β. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:
ΔΙΜΗΝΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ, ΜΟΥΛΚΙΟΥ, ΠΑΣΙΟΥ, ΣΙΚΥΩΝΟΣ (Δημοτική Κοινότητα), ΣΙΚΥΩΝΟΣ (Τοπική Κοινότητα).
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: 
Σικυώνος 41  (ισόγειο κατάστημα), ΤΚ 20200, Κιάτο, τηλ. 27420-22169, fax. 27420-22259  

Ωράριο λειτουργίας
Καθημερινά 08:00-16:00
και κάθε Τετάρτη 08:00-20:00


www.topoexperts.gr


1/26/2017
OASA Telematics: Η εφαρμογή που ενημερώνει στο κινητό για τα δρομολόγια των λεωφορείων
Εφαρμογή: telematics.oasa.gr

Μπορεί οι έξυπνες στάσεις και η τηλεματική στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αττικής να έκαναν πρεμιέρα στις 21 Μαρτίου, όμως η σχετική εφαρμογή (app) μόλις τώρα γίνεται διαθέσιμη για το επιβατικό κοινό!
Η υπηρεσία ενημέρωσης των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών μέσω των έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές), που ονομάζεται OASA Telematics, εμφανίζει πληροφορίες για διαδρομές, δρομολόγια και στάσεις των αστικών συγκοινωνιών, περιλαμβάνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις διαδρομές και την απόσταση των λεωφορείων και των τρόλεϊ από τη στάση.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στους επιβάτες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από τη διεύθυνση telematics.oasa.gr. Επίσης, είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό σύστημα  Android των κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ, ενώ από την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμο και σε Windows και iOS συσκευές. Πέρα από την εφαρμογή, ο χρήστης των ΜΜΜ, μπορεί να έχει μία live εικόνα των συγκοινωνιών της Αθήνας και των γραμμών που των ενδιαφέρουν.

Η κατασκευή του  έργου έγινε με ΣΔΙΤ, χρηματοδοτείται από τον  ιδιωτικό φορέα με ίδια κεφάλαια και δανεισμό (μέρος δανεισμού μέσω προγράμματος Jessica) και συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΣΑ μέσω ΕΣΠΑ. 

Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» στο πλαίσιο του διαρθρωτικού στόχου σύγκλισης στην Ελλάδα. Το ύψος της συγχρηματοδότησης, η οποία είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ, ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ και η διαχείριση της συγχρηματοδότησής του πραγματοποιείται από την ΕΥΔ του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» κατόπιν εκχώρησης.πηγή: tanea.gr/
www.topoexperts.gr


1/18/2017
Παράταση για τον Νόμο των Αυθαιρέτων μέχρι τις 8 Μαΐου 2017
     Τρίμηνη παράταση στη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το υπουργείο, η τέταρτη κατά σειρά παράταση είναι απαραίτητη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νέου πλαισίου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

       Το νέο πλαίσιο για τη δόμηση και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων (το πέμπτο σε διάστημα επτά ετών) δόθηκε σε διαβούλευση τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Η συμμετοχή στη δημόσια συζήτηση ήταν μεγάλη – καταγράφηκαν 2.300 σχόλια για τα 111 άρθρα του σχεδίου νόμου. Παράλληλα, το σχέδιο εστάλη σε φορείς και επιστημονικούς συλλόγους για την τοποθέτησή τους, διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις για συγκεκριμένα άρθρα, όπως για την πρόβλεψη να επεκταθεί και στις κληρονομιές η υποχρέωση πιστοποίησης από μηχανικό (περί της ύπαρξης ή μη αυθαίρετης κατασκευής). Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία των σχολίων και προτάσεων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Επιπλέον, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ζήτησε χρόνο να ενημερωθεί και επελέγη να δοθεί παράταση έως τις 8 Μαΐου 2017
        Πρόκειται για την τέταρτη παράταση στον ν. 4178/13, η ισχύς του οποίου «έληγε» τον Φεβρουάριο του 2015. Η πρώτη παράταση, διάρκειας ενός έτους, δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, για να ακολουθήσει δεύτερη, οκτάμηνη παράταση τον Φεβρουάριο του 2016 και τρίτη τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ρύθμιση για τα αυθαίρετα (ο νόμος 4014/11, που κρίθηκε αντισυνταγματικός) παρατάθηκε έξι(!) φορές.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, το νέο σχέδιο νόμου θα πρέπει να αναμένεται στα μέσα της άνοιξης. Ο υπόλοιπος προγραμματισμός του υπουργείου έχει ως εξής:

• Μέσα στον  Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

• Μέσα στον Φεβρουάριο θα εκδοθούν οι προδιαγραφές για την εκπόνηση των τοπικών χωρικών σχεδίων (αντικατέστησαν τα γενικά πολεοδομικά σχέδια), ενώ θα κατατεθεί στο ΣτΕ το νέο πλαίσιο για τις χρήσεις γης (σε αντικατάσταση εκείνου του ν. 4269/14, που καταργήθηκε).

• Τον Μάρτιο αναμένεται η κύρωση των 12 περιφερειακών χωροταξικών σχεδίων, τα οποία θα έπρεπε να είχαν αναθεωρηθεί έως το τέλος του 2013, αλλά έλαβαν σειρά παρατάσεων.

• Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται το νέο πλαίσιο του υπουργείου για το κτηματολόγιο, το οποίο βρίσκεται σήμερα υπό συζήτηση με την Παγκόσμια Τράπεζα. Θα αφορά τον νέο φορέα, στον οποίο θα ενσωματωθούν η ΕΚΧΑ και τα υποθηκοφυλακεία και θα αναλάβει την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του εθνικού κτηματολογίου.

πηγη: kathimerini.gr

www.topoexperts.gr


1/16/2017
Φωτοερμηνεία: Δικαιολογητικά - Ενστάσεις Δασικών Χαρτών στους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας & Τριφυλίας
Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών ετών 1945 & 1960 
-
Υποβολή Αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες
                                  ____________________________________________

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική φωτοερμηνευτική - τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για χρήση στην Ένσταση Δασικού Χάρτη. Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, δικαστικών και εξωδικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
     Στο Ελληνικό κέντρο Φωτοερμηνείας προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας. 
    Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.

                                  ____________________________________________

Απαραίτητα δικαιολογητικά
Εντός της συνολικής προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων δηλ. έως τη λήξη της  προθεσμίας και για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ ταχυδρομικώς, τα παρακάτω στοιχεία σε έντυπη μορφή:
Α. Υπογεγραμμένο το αντίγραφο της αντίρρησής του, όπως αυτό παράγεται με χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων, αφού λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.
Β. Τα στοιχεία που θεμελιώνουν το έννομο συμφέρον (υπό μορφή απλών φωτοαντιγράφων).  
Ενδεικτικά:
1) Εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα, όπως: κυριότητα, υποθήκη και  δουλείες (προσωπικές δουλείες: επικαρπία, οίκηση και πραγματικές δουλείες: δουλεία οδού, ξυλεύσεως, βοσκής, αντλήσεως ύδατος κ.λπ.)                                                                             
2) Ενοχικά δικαιώματα, όπως: μίσθωση, επίμορτη αγροληψία, χρονομεριστική μίσθωση, προσύμφωνο πώλησης - δωρεάς ακινήτου κ.α.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύονται από δημόσια έγγραφα, όπως είναι τασυμβολαιογραφικά έγγραφα, οι δικαστικές αποφάσεις, τα παραχωρητήρια, οι πράξεις τακτοποίησης, οι αποφάσεις αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κ.λπ.
Σημειώνεται ότι για τη μίσθωση απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο που μεταγράφεται στο Υποθηκοφυλακείο, ενώ για το προσύμφωνο δωρεάς ακινήτου, απαιτείται συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι μεταγραφή.
Στην περίπτωση περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων νομικών προσώπων είναι απαραίτητη η επισύναψη καταστατικού ίδρυσης/σύστασης, στους σκοπούς του οποίου περιλαμβάνεται η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
3) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, που υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ., εφόσον από αυτό προκύπτει η ταυτότητα του ακινήτου.
Γ.  Αντίγραφο του Αποδεικτικού Πληρωμής του αναλογούντος ειδικού τέλους, που εκτυπώνεται με χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.
Δ.  Απλό φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
     
Ε.  Φωτοαντίγραφο του παραστατικού που πιστοποιεί την καταβολή του αναλογούντος ειδικού τέλους σε περίπτωση πληρωμής σε τραπεζικό κατάστημα.
Στην περίπτωση που τρίτος καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται εξουσιοδότηση (με το γνήσιο της υπογραφής), ενώ στην περίπτωση που τρίτος συμπληρώνει, υπογράφει και καταθέτει την αντίρρηση απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Η αντίρρηση μπορεί να συνοδεύεται και από άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ή υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ενδιαφερόμενου για το δασικό/χορτολιβαδικό ή μη χαρακτήρα της έκτασης (διοικητικές πράξεις, βεβαιώσεις αρμοδίων υπηρεσιών, αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, οικοδομική άδεια, φωτοερμηνείες, τεχνικές εκθέσεις κ.λπ.), τον οποίο αμφισβητεί.

Στο φάκελο ταχυδρομικής αποστολής αναγράφεται υποχρεωτικά το όνομα του ενδιαφερόμενου και ο αριθμός πρωτοκόλλου των αντιρρήσεων που υποβλήθηκαν.

πηγή:.ktimanet.gr


www.topoexperts.gr


1/16/2017
Φωτοερμηνεία: Ερωταπαντήσεις ΙΙΙ - Ενστάσεις Δασικών Χαρτών στους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας & Τριφυλίας

Φωτοερμηνεία Αεροφωτογραφιών ετών 1945 & 1960 
-
Υποβολή Αντιρρήσεων στους Δασικούς Χάρτες
                                  ____________________________________________

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτοερμηνείας σας παρέχει αντίγραφα των ερμηνευόμενων αεροφωτογραφιών τα οποία συνοδεύονται από ειδική φωτοερμηνευτική - τεχνική έκθεση πραγματογνωμοσύνης κατάλληλη για χρήση στην Ένσταση Δασικού Χάρτη. Η εμπειρία του Ελληνικού Κέντρου Φωτοερμηνείας έχει αποδειχθεί μέσα από πλήθος υποθέσεων, δικαστικών και εξωδικαστικών, που μας έχουν ανατεθεί και έχουμε φέρει σε πέρας με επιτυχία. Οι συνεργάτες εξάλλου του γραφείου μας συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των πραγματογνωμόνων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και ως εκ τούτου τους ανατίθενται πλήθος δικαστικών υποθέσεων για τις οποίες καλούνται να αποφανθούν επιστημονικά. 
     Στο Ελληνικό κέντρο Φωτοερμηνείας προσπαθούμε να διατηρούμε την αμοιβή - τιμή των προσφερομένων υπηρεσιών μας χαμηλή και σύμφωνη με τον όγκο εργασίας. 
    Απευθυνθείτε στα τηλέφωνα   210 7622286 & 6977 679792   για να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε τεχνικό ερώτημα σας.

                                  ____________________________________________

απόσπασμα από το "Ενημερωτικό Δελτίο του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας"

                                                                                                          του Αριστείδη Μίχου

Γ. Ειδικές Περιπτώσεις Αντιρρήσεων Δασικού Χάρτη
– Η έκταση μου είναι εντός οριοθετημένου οικισμού. Στον Δασικό Χάρτη όμως δεν υπάρχει η οριοθέτηση και εμφανίζεται ως χορτολιβαδική ή δασική. Τι μπορώ να κάνω;
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάτε στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ για να κατατεθεί ΑΤΕΛΩΣ αντίρρηση. Οφείλετε να συνυποβάλλετε αποδεικτικά στοιχεία για την τεκμηρίωση της αντίρρησης , όπως βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία δόμησης ότι το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο με συντεταγμένες κορυφών σε ΕΓΣΑ 87 βρίσκεται εντός οικισμού.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Όλη η διαδικασία δηλ. προσκόμισης βεβαίωσης και υποβολής αντίρρησης θα πρέπει να έχει περαιωθεί μέχρι την τελευταία ημερομηνία υποβολής αντιρρήσεων.
– Η έκταση μου περιλαμβάνεται σε διανομές (κλήρους) του εποικισμού. Στον Δασικό Χάρτη όμως δεν υπάρχει η οριοθέτηση και εμφανίζεται ως χορτολιβαδική ή δασική. Τι μπορώ να κάνω;
Τα ίδια με ανωτέρω με την διαφορά ότι η βεβαίωση θα είναι από την υπηρεσία επικοισμού
– Για το οικόπεδο μου έχω πράξη χαρακτηρισμού και βεβαίωση τελεσιδικίας. Η πράξη αυτή όμως δεν εμφανίζεται στον δασικό χάρτη. Τι μπορώ να κάνω;
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάτε στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ για να κατατεθεί ΑΤΕΛΩΣ αντίρρηση. Οφείλετε να συνυποβάλλετε αποδεικτικά στοιχεία για την τεκμηρίωση της αντίρρησης όπως αντίγραφο της τελεσίδικης πράξης
– Για το οικόπεδό μου έχω μια πράξη χαρακτηρισμού χωρίς να έχω βεβαίωση τελεσιδικίας. Πρέπει να κάνω κάτι;
Θα πρέπει να ενημερωθείτε από τον Δασικό Χάρτη τι μορφή έχει το οικόπεδό σας. Σε περίπτωση που διαφωνείται με τον χαρακτήρα της έκτασης του Δασικού Χάρτη, θα πρέπει να προσέλθετε στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ για να υποβάλλετε ΑΤΕΛΩΣ αντίρρηση προσκομίζοντας αντίγραφο της πράξης χαρακτηρισμού.
!!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!
Για όλη την κατηγορία Γ (Ειδικές Περιπτώσεις Αντιρρήσεων) δεν είναι δυνατή η υποβολή αντίρρησης που θα αφορά ταυτόχρονα σε εκτάσεις που εξαιρούνται της καταβολής τέλους και σε εκτάσεις για τις οποίες οφείλεται τέλος. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να υποβληθούν δύο ξεχωριστές αντιρρήσεις.
πηγή: dasarxeio.com

*SOS* Η αντίρρηση μπορεί να συνοδεύεται και από Φωτοερμηνείες & Τεχνικές Εκθέσεις που αποδεικνύουν ή υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του ενδιαφερόμενου για το δασικό/χορτολιβαδικό ή μη χαρακτήρα της έκτασης. *SOS* 

www.topoexperts.gr